Blessed Generation

Ria Fennema vestigde zich in 2001 vanuit het Friese Hurdegaryp permanent in Kenia om daar een weeshuis over te nemen in Ruiru, vlakbij Nairobi. In 2004 kwam Ria's man Fester Medendorp naar Kenia. Samen bouwden zij de hulp aan kansarme kinderen verder uit. Inmiddels draaien de hulpprogramma's van Blessed Generation op 3 locaties in Kenia. Ria en Fester hebben twee kinderen.

Samen met zo'n 90 gekwalificeerde Keniaanse medewerkers zetten Ria en Fester zich vol overtuiging in om meer dan 800 kwetsbare kinderen weer een kans te geven. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de Keniaanse kinderbescherming.

Voor wie

Blessed Generation probeert kinderen en hun verzorgers bij voorkeur te helpen in hun thuissituatie zodat kinderen in hun eigen omgeving kunnen opgroeien. Het kind en de ouder of verzorger krijgen zo nodig medische zorg. Ook helpen we gezinnen met hun basisbehoeften zoals huisvesting en voeding.

Onze missie

Blessed Generation geeft kinderen in nood een kans op een goede toekomst. Onderwijs speelt een belangrijke rol in onze hulp. Het is de sleutel naar de toekomst. Blessed Generation biedt kinderen basis- en vervolgonderwijs en ondersteunt waar mogelijk het volgen van een beroeps- of universitaire opleiding.

Wat doen we

We onderwijs (van kleuterschool tot en met universiteit) aan ruim 800 kinderen, deels via onze eigen basisscholen en middelbare school. Denk hierbij aan de financiering van schoolboeken en -uniformen, een voedselprogramma op alle BG locaties en een outreach programma voor hulpbehoevende gezinnen.


Sponsor een kind uit Kenia

Bekijk voor welke kinderen we nog een sponsor zoeken

Nuru
Kenia

"Ik zit in de scoutsclub, als ik groot ben, wil ik politieagent worden, zodat ik mijn land kan dienen en veiligheid kan bieden aan de kwetsbare gemeenschappen."

Mercy
Kenia

"Ik vind het leuk om heilige liederen te zingen, soms speel ik wel touwtjespringen met mijn vrienden. Ik wil graag lerares worden als ik groot ben, zodat ik me kan inzetten voor meisjesonderwijs in ons dorp."

Damaris
Kenia

"Ik hou van zingen wanneer ik zing ik voel me goed. Als ik groot ben, wil ik arts worden, zodat ik mensenlevens kan redden."

Jennifer
Kenia

"Ik hou van touwtjespringen, zingen en ik hou van Engelse lessen. Als ik groot ben, wil ik arts worden omdat ik mensen wil behandelen."

Riziki
Kenia

"Ik voetbal graag met meisjes in ons dorp. Als ik groot ben, wil ik graag politieagente worden, zodat ik kan staan voor gerechtigheid."

Pendo
Kenia

"Ik wil een geweldige zakenvrouw zijn als ik groot ben, zodat ik werkgelegenheid kan creƫren voor mensen uit mijn dorp "

Peris
Kenia

"Ik lees graag verhalenboeken en help mijn vader thuis. Ik wil journalist worden als ik groot ben om nieuws te melden."

Rachael
Kenia

"Ik hou zo van atletiek en voetballen zodat ik fit kan blijven. Als ik groot ben, wil ik accountant worden."

Umazi
Kenia

"Ik hou erg van zingen en dansen. Als ik groot ben, wil ik arts worden, zodat ik mensen kan behandelen en bewustzijn kan creƫren over hoe ik gezond kan leven."

Jane
Kenia

"Ik hou van koken en spelen met kleine kinderen. Als ik groot ben, wil ik arts worden, zodat ik mensen kan behandelen."

Felix
Kenia

"In de toekomst wil ik een internationale voetballer worden. Ik vind voetballen heel leuk."

Esha
Kenia

"Ik hou van zingen. In de toekomst zou ik een muzikant willen zijn"

Farida
Kenia

"Ik speel graag springtouwtje met mijn vrienden. Als ik groot ben, wil ik chauffeur van een busje zijn, zodat ik kinderen naar school kan brengen zodat ze kunnen gaan leren."

Peter
Kenia

"Ik speel graag knikkerspel met mijn vrienden. Als ik groot ben, wil ik chauffeur worden, net als mijn grootvader die ooit chauffeur was."

Mercy
Kenia

"Ik kook graag in mijn vrije tijd. Als ik groot ben, wil ik bankdirecteur worden."

Esther
Kenia

"Ik hou van zingen en dansen in mijn vrije tijd. Als ik groot ben, wil ik kapper worden, make-up artist en mijn eigen salon hebben."

Henry
Kenia

"Ik voetbal graag met mijn vrienden op school. Als ik groot ben, wil ik monteur worden van het repareren van motorvoertuigen."

Alice
Kenia

"Ik hou van dansen en zingen. Als ik groot ben, wil ik modeontwerper worden."

Emmaculate
Kenia

"Ik speel graag met kleine kinderen. Ik wil een zakenvrouw zijn als ik groot ben."

Guest
Kenia

"Ik hou erg van voetballen en bewonder de manier waarop de grote voetballers uit andere landen spelen. Ik wil later voetballer worden."

Emmanuel
Kenia

"Ik voetbal graag. Ik wil boer worden, als ik groot ben."

Nickson
Kenia

"Voetbal is mijn favoriete spel. Mijn favoriete vak is Wiskunde. Als ik groot ben, wil ik accountant worden."

Happy
Kenia

"Ik hou van zingen en dansen. Als ik groot ben, wil ik chirurg worden, mensen behandelen en een rolmodel worden voor mijn jonge zus."

Felista
Kenia

"Ik hou van gospelliedjes zingen en dansen. Als ik groot ben, wil ik piloot worden."

Sauda
Kenia

"Ik speel graag springtouwtje met mijn vrienden. Ik wil later chirurg worden. "

Victor
Kenia

"Ik speel graag voetbal. Ik wil later piloot worden om meer jongeren in ons dorp te inspireren."

Fikiri
Kenia

"Ik voetbal graag met meisjes in ons dorp. Ik wil een zakendame zijn in onze gemeenschap als ik groot ben."

Jeridah
Kenia

"Ik hou van koken en ons huis schoonmaken. Ik zou graag chef-kok willen zijn als ik groot ben, zodat ik in grote hotels kan koken."

Loice
Kenia

"Ik vind het leuk om het touw over te springen. Ik wil arts worden als ik groei, zodat ik mensen kan behandelen."

Janet
Kenia

"Ik vind het leuk om nieuwe vrienden te maken en nieuwe dingen te leren. Als ik groot ben, wil ik verpleegster worden om voor de zieke mensen te zorgen en hen hoop te geven"

Michael
Kenia

"Ik hou van voetballen, vooral keepen. Als ik groot ben, wil ik leraar worden."

Hellen
Kenia

"Ik lees graag boeken en vertel graag verhalen. Als ik groot ben, wil ik leraar worden."

Truphena
Kenia

"Ik hou erg van zingen en dansen. Als ik groot ben, wil ik een gospelmuziekartiest worden. Ik wil veel liedjes componeren om boodschappen aan mensen door te kunnen geven en ook entertainment te bieden."

image/svg+xml