De geboorte van Nofam

In 2001 startte voor Nofam oprichter Erik Jager een reis die hem verbond met Zjenja Adamova. Destijds een kansarme kind uit Wit-Rusland.
Vanuit deze bijzondere wandeling samen is Stichting Nofam geboren. Kansarme kinderen krijgen zo een hoopvolle toekomst en het leven van diegenen die helpen wordt verrijkt.

Zjenja's toekomst

Als kind met een drankverslaafde vader had Zjenja geen enkele hoop op een goede toekomst. Door de geboden hulp treedt zij nu 20 jaar later, na haar universitaire studie, in de voetsporen van Erik en helpt ze vanuit Stichting House of Peace kinderen uit de streek waar ze vandaan komt.

Het leven verrijkt

Door de gezamenlijke reis die Erik met Zjenja maakte werd zijn leven verrijkt. Elke stap die Zjenja dichterbij een goede toekomst bracht, zorgde bij Erik voor geluk en blijdschap.
Zijn missie om meer kinderen te helpen en droom om andere mensen dezelfde ervaring te bieden stond aan de basis van Nofam. Een hoopvolle toekomst én een verrijkt leven.

.

Onze missie

Het leven verrijken door samen kansarme kinderen naar een hoopvolle toekomst te helpen

Hoe we het leven verrijken en bouwen aan een toekomst

Nofam App

De reis van Erik en Zjenja maken we online mogelijk voor guardians en de kinderen die zij steunen. Zo verrijken we het leven van de guardian en bouwen we aan een hoopvolle toekomst voor de kinderen.

Wij zetten de Nofam app in om kinderen van beide stichtingen te koppelen aan guardians, waarmee er continuïteit ontstaat in de donatiestroom en daarnaast de guardians zien wat hun bijdrage voor impact heeft.

Nofam Shop

Hiermee worden mensen in staat gesteld om producten te verkopen waarbij de inkomsten ten goede komen aan de hulp van kansarme kinderen. Daarmee krijgt een product dat niet meer gebruikt wordt een driedubbele waarde, namelijk:
1. De verkoper wordt geholpen om een nieuwe waarde te geven aan producten;
2. De koper wordt verrijkt met een product met daarachter een verhaal van impact;
3. Het leven van kinderen wordt door elke verkoop verbeterd.

Campagnes

Zoals de praktijk, met o.a. covid-19, bewijst is dat we met onverwachte omstandigheden te maken kunnen krijgen. Het is daarom van belang dat we ook snel kunnen schakelen om een stichting die in nood komt op financiele of andere wijze bij te kunnen staan.

Hiervoor zetten we tijdelijke campagnes in die zich specifiek richten op het oplossen van een acute uitdaging, zodat de stichting de kinderen kan blijven helpen.

Een aantal bijzondere momenten

Periode 2001-2005

Erik treedt als gastouders op met zijn gezin en raakt voor het leven verbonden met Zjenja. Om kinderen in Wit-Rusland te helpen wordt Stichting Gichon opgericht.

In 2005 wordt een oude school gekocht dat gaat dienen als opvanghuis en rustoord voor kinderen in Kobrin.

Oprichting Nofam in 2018

18 juli 2018 richten Erik Jager en Haroet Aragelian Stichting Nofam op, die het stokje van Gichon langzaam overneemt. Met als droom het helpen van 2 miljoen kinderen. Met als focus de hulp aan kansarme kinderen over de hele wereld, waarbij het leven van de donateurs ook verrijkt wordt.

November 2020

Ruim 2 jaar na de start versterkt het Nofam team zich met Saša Radovanović die vanuit zijn IT expertise de ontwikkeling van de Nofam shop en app voor zijn rekening neemt.

De shop lancering staat gepland voor december 2020 en de app pilot voor maart 2021.

Periode 2003-2019

Er wordt 700.000 euro opgehaald voor de verbouwing van het opvanghuis (House of Peace / HOP) door te fietsen en lopen van Wit-Rusland naar Nederland en door met paard en koets de Napoleon route te volgen.

Sleuteloverdracht in 2019

Zaterdag 2 november 2019 is een bijzondere dag, waarbij de sleutel van het HOP huis overhandigd wordt aan het lokale HOP team in Kobrin. De lokale activiteiten worden nu verder opgepakt door de vrijwilligers van het HOP team.

image/svg+xml