27 May 2006
"Ik hou van gospelliedjes zingen en dansen. Als ik groot ben, wil ik piloot worden."

- Felista

Mijn verhaal

Mijn naam is Felister en ben 16 jaar oud. Wij zijn 2 broers en zussen in ons gezin. Ik heb een broer en kom uit een eenoudergezin. We werden na de dood van onze vader in de handen van onze moeder gelaten. Mijn moeder raakte in een depressie omdat onze vader de broodwinner in ons gezin was. Ik stopte ook met school omdat het voor onze moeder moeilijk werd om een informele baan te vinden omdat ze ongeschoold en ziek was. Ik kon doekjes wassen voor onze buren om eten voor ons te halen. We werden verjaagd uit het huis waar we woonden omdat ons werd verteld dat mijn vader daar gewoon verzorger was.

Waarom Felista onze hulp nodig heeft

Felister heeft hulp nodig omdat ze gedeeltelijk wees is en verwaarloosd door haar ooms. Haar zieke moeder zorgde er ook voor dat ze de hoop verloor om weer naar school te gaan. Haar moeders vriendin vroeg om hulp in Blessed Generation nadat ze erachter kwam dat ze klaar was om terug naar school te gaan. Gezegende Generatie heeft een inventarisatie van de situatie uitgevoerd en zij is ingeschreven op onze basisschool in klas 7. Hier op school voorzien we haar van een volledig schooluniform en schrijfmateriaal. We bieden haar ook ontbijt, pauze en lunch tijdens de normale schooldagen die ze nooit eerder gebruikte. We voorzien haar familie ook van voedsel na elke twee weken en zorgen voor haar medische kosten wanneer dat nodig is.

Felista wordt geholpen door impact partner Blessed Generation

Blessed Generation is een in Kenia gevestigde Non Governmental Organization (NGO) die geregistreerd staat als Charitable Children’s Institution. Vanuit Kenia geeft zij kinderen in nood een kans op een goede toekomst. Onderwijs speelt een belangrijke rol in onze hulp. Het is de sleutel naar de toekomst. Blessed Generation biedt kinderen basis- en vervolgonderwijs en ondersteunt waar mogelijk het volgen van een beroeps- of universitaire opleiding. We kiezen er heel bewust voor na de lagere school niet te stoppen met ondersteuning. Vervolgonderwijs en gedegen sociaal emotionele begeleiding door onze gekwalificeerde social workers vergroot de mogelijkheden van een kwetsbaar kind aanzienlijk en vermindert risico's als criminaliteit, radicalisering en tienerzwangerschappen.

Sponsor Felista

Als sponsor help je Felista en andere kinderen binnen het programma van Blessed Generation. Dankzij jouw bijdrage en die van de andere sponsoren worden de kinderen geholpen met juist voeding, bijles, sport en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor geef je ze een kans op een hoopvolle toekomst.
Sponsor Felista