04 Apr 2005
"Ik vind het leuk om nieuwe vrienden te maken en nieuwe dingen te leren. Als ik groot ben, wil ik verpleegster worden om voor de zieke mensen te zorgen en hen hoop te geven"

- Janet

Mijn verhaal

Mijn naam is Janet en zit 16 jaar in klas 7. Ik ben de eerstgeborene in een gezin van 4 kinderen, 3 meisjes en 1 jongen. Ik kom uit een eenoudergezin en ik verblijf bij mijn moeder die lokale drank verkoopt om ons eten te krijgen. Mijn ouders zijn uit elkaar gegaan door onenigheid en mishandeling. Ik ging naar de Gezegende Generatie om hulp te zoeken en werd ingeschreven in klas 7.

Waarom Janet onze hulp nodig heeft

Janet heeft onze hulp nodig omdat ze van school was gegaan en haar moeder hielp bij de verkoop van lokale drank, wat een risico voor haar was. Janet's moeder die ook alcoholist is, concentreert zich alleen op haar bedrijf en verwaarloost haar verantwoordelijkheid zoals haar vader deed. Nadat we Janet's situatie thuis hadden beoordeeld, schreven we Janet in op de Blessed Generation-school, waar we voorzien in al haar onderwijsbehoeften, inclusief een volledig schooluniform. Ze wordt voorzien van ontbijt en lunch tijdens schooldagen. We geven ook voedsel na elke twee weken aan zijn familie en medisch wanneer dat nodig is. Janet is vastbesloten om haar droom waar te maken om verpleegster te worden.

Janet wordt geholpen door impact partner Blessed Generation

Blessed Generation is een in Kenia gevestigde Non Governmental Organization (NGO) die geregistreerd staat als Charitable Children’s Institution. Vanuit Kenia geeft zij kinderen in nood een kans op een goede toekomst. Onderwijs speelt een belangrijke rol in onze hulp. Het is de sleutel naar de toekomst. Blessed Generation biedt kinderen basis- en vervolgonderwijs en ondersteunt waar mogelijk het volgen van een beroeps- of universitaire opleiding. We kiezen er heel bewust voor na de lagere school niet te stoppen met ondersteuning. Vervolgonderwijs en gedegen sociaal emotionele begeleiding door onze gekwalificeerde social workers vergroot de mogelijkheden van een kwetsbaar kind aanzienlijk en vermindert risico's als criminaliteit, radicalisering en tienerzwangerschappen.

Sponsor Janet

Als sponsor help je Janet en andere kinderen binnen het programma van Blessed Generation. Dankzij jouw bijdrage en die van de andere sponsoren worden de kinderen geholpen met juist voeding, bijles, sport en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor geef je ze een kans op een hoopvolle toekomst.
Sponsor Janet