04 Dec 2007
"Ik hou van dansen en zingen. Als ik groot ben, wil ik modeontwerper worden."

- Alice

Mijn verhaal

Mijn naam is Alice en ben 15 jaar oud. Ik ben het enige kind van mijn moeder. Mijn moeder liet me achter in de handen van mijn grootmoeder toen ik een klein meisje was. Ze werd hertrouwd, maar het huwelijk hield geen stand en hertrouwde opnieuw. Mijn oma is te oud en kan niet werken. Mijn moeder heeft me in de steek gelaten en is nooit meer teruggekomen om me te zien. Ik stopte met school om mijn oma bij te staan, maar het leven werd zo moeilijk. Later ging ik naar het huis van mijn tantes met de gedachte dat het beter zou gaan, maar het leven werd slechter omdat ze alcohol verkocht. Ik ben hier op school hard aan het werk op school, zodat ik een succesvol toekomstig leven kan hebben.

Waarom Alice onze hulp nodig heeft

Alice heeft onze hulp nodig omdat ze door haar ouders is verwaarloosd en geen van haar familieleden bereid is om haar onderwijsverantwoordelijkheden op zich te nemen. Na het beoordelen van Alice's situatie thuis. Blessed Generation schreef haar in op onze basisschool in klas 7. Hier op school voorzien we in haar volledige onderwijsbehoeften en ontbijt en lunch die ze nog nooit eerder gebruikte. We geven haar ook elke 2 weken eten aan haar familie. We hopen dat ze haar droom met succes zal verwezenlijken.

Alice wordt geholpen door impact partner Blessed Generation

Blessed Generation is een in Kenia gevestigde Non Governmental Organization (NGO) die geregistreerd staat als Charitable Children’s Institution. Vanuit Kenia geeft zij kinderen in nood een kans op een goede toekomst. Onderwijs speelt een belangrijke rol in onze hulp. Het is de sleutel naar de toekomst. Blessed Generation biedt kinderen basis- en vervolgonderwijs en ondersteunt waar mogelijk het volgen van een beroeps- of universitaire opleiding. We kiezen er heel bewust voor na de lagere school niet te stoppen met ondersteuning. Vervolgonderwijs en gedegen sociaal emotionele begeleiding door onze gekwalificeerde social workers vergroot de mogelijkheden van een kwetsbaar kind aanzienlijk en vermindert risico's als criminaliteit, radicalisering en tienerzwangerschappen.

Sponsor Alice

Als sponsor help je Alice en andere kinderen binnen het programma van Blessed Generation. Dankzij jouw bijdrage en die van de andere sponsoren worden de kinderen geholpen met juist voeding, bijles, sport en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor geef je ze een kans op een hoopvolle toekomst.
Sponsor Alice