Stichting UP4S

In 2003 is stichting UP4S opgericht door Sylvia Mbabazi om kansarme kinderen in Oeganda te helpen.

Sylvia is zelf opgegroeid in Bukomansimbi en woont sinds 1997 in Nederland. Sylvia was zelf in de gelukkige omstandigheid dat ze een goede basis- en middelbare schoolopleiding heeft kunnen volgen, maar voor veel van haar dorpsgenoten gold dit niet. Samen met een aantal vrijwilligers is besloten om de kansarme kinderen in Bukomansimbi en omgeving een kans op goed onderwijs te geven. Zo ontstond stichting UP4S (lees: ‘up for us’, wat zoveel wil zeggen als ‘kom voor ons op’).

In 2006 werd de basisschool, genaamd Kidsgear, geopend. Op Kidsgear wordt kleuter- en basisonderwijs gegeven in 9 groepen. Er wordt lesgegeven in klassen van maximaal 35 kinderen.

UP4S vond dat ze de kinderen op 12/13 jarige leeftijd, als ze de basisschool zouden verlaten, niet in de steek kon laten en heeft ervoor gekozen het noodzakelijke vervolgonderwijs aan te bieden. Hiervoor is in 2011 de start gemaakt met de middelbare school “HOYS College” wat staat voor Hope Of Youth.

Voor wie

We helpen Oegandese wees- en kansarme kinderen van 3 t/m 18 jaar door ze een warm thuis en een goede schoolopleiding te bieden. UP4S heeft een basisschool en een middelbare school in het dorpje Bukomansimbi, waar veel van de kinderen vandaan komen.

Onze missie

Wij streven ernaar de kinderen zo veel mogelijk praktische kennis mee te geven zodat ze later goed voor zichzelf kunnen zorgen. Een belangrijk uitgangspunt is dat we de kinderen willen opvoeden tot jonge mensen die trots zijn op hun eigen land en hier ook goed weten te (over)leven.

Wat doen we

Het accent bij de UP4S scholen ligt op ontwikkelingsgericht onderwijs. Het kind staat voorop. Er wordt gewerkt vanuit de Oegandese cultuur en dit is duidelijk te merken aan vakken als drama, muziek en dans.


Sponsor een kind in Oeganda

Bekijk voor welke kinderen we nog een sponsor zoeken

Rehema
Oeganda

"Ik kijk graag televisie, vooral tekenfilms, en ik hou ook van dansen en naar liedjes luisteren als ik thuis ben. Ik wil later dokter worden, zodat ik de zieken kan helpen, vooral degenen die weinig of geen geld hebben om naar dure ziekenhuizen te gaan. Ik wil alle mensen gelijke rechten op gezondheid geven als ik mijn droom bereik."

image/svg+xml