Stichting UP4S

In 2003 is stichting UP4S opgericht door Sylvia Mbabazi om kansarme kinderen in Oeganda te helpen.

Sylvia is zelf opgegroeid in Bukomansimbi en woont sinds 1997 in Nederland. Sylvia was zelf in de gelukkige omstandigheid dat ze een goede basis- en middelbare schoolopleiding heeft kunnen volgen, maar voor veel van haar dorpsgenoten gold dit niet. Samen met een aantal vrijwilligers is besloten om de kansarme kinderen in Bukomansimbi en omgeving een kans op goed onderwijs te geven. Zo ontstond stichting UP4S (lees: ‘up for us’, wat zoveel wil zeggen als ‘kom voor ons op’).

In 2006 werd de basisschool, genaamd Kidsgear, geopend. Op Kidsgear wordt kleuter- en basisonderwijs gegeven in 9 groepen. Er wordt lesgegeven in klassen van maximaal 35 kinderen.

UP4S vond dat ze de kinderen op 12/13 jarige leeftijd, als ze de basisschool zouden verlaten, niet in de steek kon laten en heeft ervoor gekozen het noodzakelijke vervolgonderwijs aan te bieden. Hiervoor is in 2011 de start gemaakt met de middelbare school “HOYS College” wat staat voor Hope Of Youth.

.

Voor wie

We helpen Oegandese wees- en kansarme kinderen van 3 t/m 18 jaar door ze een warm thuis en een goede schoolopleiding te bieden. UP4S heeft een basisschool en een middelbare school in het dorpje Bukomansimbi, waar veel van de kinderen vandaan komen.

Onze missie

Wij streven ernaar de kinderen zo veel mogelijk praktische kennis mee te geven zodat ze later goed voor zichzelf kunnen zorgen. Een belangrijk uitgangspunt is dat we de kinderen willen opvoeden tot jonge mensen die trots zijn op hun eigen land en hier ook goed weten te (over)leven.

Wat doen we

Het accent bij de UP4S scholen ligt op ontwikkelingsgericht onderwijs. Het kind staat voorop. Er wordt gewerkt vanuit de Oegandese cultuur en dit is duidelijk te merken aan vakken als drama, muziek en dans.


Sponsor een kind in Oeganda

Bekijk voor welke kinderen we nog een sponsor zoeken

Andrew Benjamin
Oeganda

"Ik hou van voetbal, videogames spelen en hardlopen. Als ik groot ben, wil ik met computers werken en piloot worden."

Madrine
Oeganda

"Ik speel graag met mijn vrienden, vooral als ik touwtjespring. Ik hou ook van zingen en dansen"

Jazmine Moureen
Oeganda

"Ik hou van zingen en dansen. Ik kijk ook graag naar tekenfilms en speel graag met mijn vrienden, vooral als we op school zijn. Mijn droom is om muzikant te worden, zodat ik voor mensen kan zingen om ze gelukkig te maken. Zingen brengt me vreugde."

Winfred
Oeganda

"Ik wil van mijn land een heel goede plek maken. Ik hou van dieren en grazend vee als ik terug ga voor vakantie. Ik vind het heerlijk om mijn vader en moeder te helpen met huishoudelijk werk. "

Rehema
Oeganda

"Ik kijk graag televisie, vooral tekenfilms, en ik hou ook van dansen en naar liedjes luisteren als ik thuis ben. Ik wil later dokter worden, zodat ik de zieken kan helpen, vooral degenen die weinig of geen geld hebben om naar dure ziekenhuizen te gaan. Ik wil alle mensen gelijke rechten op gezondheid geven als ik mijn droom bereik."

Bella
Oeganda

"Ik studeer om in de toekomst leraar te worden, net als mijn favoriete leraar. Ik geniet van eten."

Caleb
Oeganda

"Mijn passie is voetbal, muziek, dans en drama. Als ik groot ben, wil ik profvoetballer worden en in grote competities over de hele wereld spelen."

Emmanuel Mununule
Oeganda

"Ik hou van basketbal en dansen. Op school zit ik in de muziekclub en het is mijn favoriete tijd. Ik geniet vooral van gospelmuziek en ga op zondag naar de kerk. "

John
Oeganda

"Ik speel graag voetbal met mijn vrienden. Ik hou ook van atletiek. Mijn droom is om boer te worden, zodat ik thuis genoeg te eten heb en ook degenen kan helpen die misschien niet wat te eten hebben."

Nicole Sumaya
Oeganda

"Ik lees graag boeken, studeer, zing en dans."

Dorcus
Oeganda

"Ik hou van lezen en spelen. In de toekomst wil ik verpleegkundige worden."

Praise
Oeganda

"Ik vind het leuk om met poppen te spelen en tekeningen te maken. Ik speel thuis altijd alleen omdat ik thuis het jongste kind ben. Ik zou graag dokter willen worden als ik groot ben, want mijn moeder wil kinderen met een goed beroep om haar te helpen als ze heel oud is. Ze weet dat ze gemakkelijk door haar kinderen kan worden geholpen terwijl ze anderen helpen."

image/svg+xml