NELC School voor blinden

De NELC School voor blinden werd op 10 januari 1965 opgericht door het Noorse zendelingenechtpaar mevrouw en meneer Hodne. Ze kwamen naar Cooch Behar, India, als missionarissen en waren betrokken bij verschillende sociale activiteiten. Bij hun eerste aankomst in India was mevrouw Brit Hodne zeer geschokt toen ze blinde kinderen zag bedelen in de straat van Cooch Behar en het treinstation . Ze zocht naar blindenscholen in de buurt van Cooch Behar, zodat ze deze kinderen naar school kon brengen, maar ze kon in die jaren geen dergelijke school vinden in heel Noord-Bengalen en Assam. Daarna kreeg ze zelf de drang om een ​​school voor blinden te beginnen in Cooch Behar. Dit betekende de start voor de school voor blinden.

.

Voor wie

De instelling verwelkomt visueel gehandicapte studenten van alle gemeenschappen, ongeacht ras, kaste en geloofsovertuiging. De studenten krijgen gratis kost en inwoning met educatieve en medische voorzieningen.

Onze missie

Het hoofddoel van deze school is om blinde kinderen te helpen hun individuele, potentiële, fysieke, mentale en spirituele groei te ontwikkelen en hen zo te helpen hun rechtmatige plaats in de samenleving te vinden.

Wat doen we

De instelling verzorgt academisch onderwijs tot op het niveau van de middelbare school. (klas VIII), naast onderwijs worden de studenten aangemoedigd om muziek, knutselen, computercursussen enz. te leren. enz.


Sponsor een blind kind uit India

Bekijk voor welke kinderen we nog een sponsor zoeken

Bimal
India

"Mijn huis ligt in een klein dorpje. Ik vind het leuk om te studeren en nieuwe dingen te ontdekken. Ik heb mijn nieuwe boeken zo graag gelezen en mijn kennis uitgebreid. Ik hou ervan om te spelen en tijd door te brengen met mijn vrienden en familie. Ze zijn er altijd om me op te vrolijken als ik laag ben of in moeilijkheden verkeer. Ik hou van de manier waarop mijn leraren me begeleiden bij mijn studie. Als ik ze zie, wil ik ook leraar zijn en mijn kennis overbrengen aan anderen in nood. "

Bhumika
India

"Ik luister graag naar muziek. Ik speel graag met poppen en met keukenpakketten. Ik studeer nu in standaard VI. Ik doe mijn best om een goed resultaat te scoren. Ik wil altijd een goede student zijn en voor het hoger onderwijs gaan. Als ik de kans krijg, wil ik graag voor een overheidsdienst gaan. Daarvoor moet ik echt goed studeren. Ik verblijf graag in het hostel van de school."

Anjana
India

"Ik hou ervan om te zingen en doe dit dagelijks. Mijn droom is om leraar te worden, zodat ik ook andere blinde kinderen kan helpen leren."

Anisha
India

"Ik vind het heerlijk om 's avonds met mijn vrienden knikkers te spelen. Ik studeer nu in standaard III. Ik doe mijn best om een goed resultaat te scoren. Ik wil altijd een goede student zijn en voor het hoger onderwijs gaan. "

Sudipta
India

"Ik ben geïnteresseerd in het zingen van liedjes en luister graag naar avonturenwinkels. In mijn vrije tijd lees ik verhalenboeken. Ik wil graag maatschappelijk werker worden en de ouderen in de samenleving helpen. "

Basanti
India

"Ik hou ervan om te studeren en nieuwe kennis te verzamelen van mijn vrienden en leraren. Ik hou ervan om nieuwe dingen te ontdekken. Ik hou ook van zingen en muziek luisteren. Het maakt me echt gelukkig en vergeet alle moeite en ontberingen van het leven. Ik vind het ook heerlijk om speciaal kneedwerk te doen. Met deze creativiteit vind ik het leuk om nieuwe dingen te maken en mijn omgeving te versieren."

Rushma
India

"Ik hou ervan om te spelen en te studeren en nieuwe kennis te verzamelen van mijn vrienden en leraren. Ik hou van zingen en dansen. Ik luister graag naar verhalen. Voor elke moeilijkheid in mijn persoonlijke leven en studie zijn mijn leraren er om me te helpen en te begeleiden."

Arman
India

"Ik hou ervan om te spelen en tijd door te brengen met mijn vrienden en familie. Ze zijn er altijd om me op te vrolijken als ik laag ben of in moeilijkheden verkeer. Ik las in klas VI. Ik vind het leuk om te studeren en nieuwe dingen te ontdekken. "

image/svg+xml