HOP Centre

In 2018 is Stichting HOP (House of Peace) opgericht, in Kobrin Wit-Ruslan, als opvolger van Stichting Gichon. Na de spreekwoordelijke sleuteloverdracht van Gichon oprichter Erik Jager aan de nieuwe sociale aanjager Peter Yurasevich is het HOP verder tot bloei gekomen.

Twee keer per week komen ongeveer 50 kinderen naar een warme en veilige plek om te eten, huiswerk te maken, te spelen en zich creatief te ontwikkelen.

Met dit initiatief biedt HOP grote kansen te bieden aan mensen in nood en kinderen die zich in een gevaarlijke sociale situatie bevinden.

Met toegang tot de juiste middelen kunnen kinderen door hun eigen capaciteiten gesterkt worden en het vertrouwen krijgen om hun potentieel te benutten.

Voor wie

Alcoholisme is een van de grootste problemen in Wit-Rusland. Het brengt geweld, immoreel gedrag en armoede met zich mee voor gezinnen die aan alcoholisme lijden. Wij helpen kinderen uit die families die geen hoop meer hebben voor de toekomst.

Onze missie

Ons doel is om een veilige en warme plek te bieden aan kinderen voor een warme maaltijd, het maken van huiswerk en het ontwikkelen van talenten. Ieder kind, ongeacht zijn of haar verleden, moet weten dat er hoop is!

Wat doen we

Wij helpen de kinderen door ze te begeleiden in het maken van huiswerk. Ze krijgen bij ons een warme maaltijd en daarbij helpen we hen bij de ontwikkeling van hun talenten door dans, zang en tekenen. Dit alles in een warme en liefdevolle omgeving.


Sponsor een kind uit Wit-Rusland

Bekijk voor welke kinderen we nog een sponsor zoeken

Jenya
Belarus

" Ik studeer aan een muziekschool, ik hou van programmeren, ik ben dol op voetbal. De leiders van de HOP zeggen dat ik extravert, vriendelijk en graag mijn moeder rond het huis en in de HOP help als ik daarheen ga. Ik droom ervan om te parachutespringen en in een vliegtuig te stappen."

Maksim
Belarus

"Ik ben bezig met turnen, acrobatiek. HOP-leiders zeggen dat ik vriendelijk, flexibel, vriendelijk ben. Ik droom ervan om profturner te worden."

Sergey
Belarus

"Ik speel graag computerspelletjes en volleybal. Mijn droom is om te studeren om te kunnen werken bij het Center for Disease Control."

Andrey
Belarus

"Ik hou van lezen, rondhangen met vrienden en ik hou van volleyballen en voetballen. Mijn droom is om naar het Cadet internaat en Suvorov Military School te gaan. Daarna wil ik leren om priester te worden."

Mark
Belarus

"Hallo 👋 Mijn naam is Mark, ik ben 11 jaar. Ik hou van bloggen en droom ervan om een beroemde te zijn. 😎 Ook breng ik graag tijd door met mijn vrienden, speel ik spelletjes op mijn telefoon. "

image/svg+xml