26 Jul 2011
"Ik kijk graag televisie, vooral tekenfilms, en ik hou ook van dansen en naar liedjes luisteren als ik thuis ben. Ik wil later dokter worden, zodat ik de zieken kan helpen, vooral degenen die weinig of geen geld hebben om naar dure ziekenhuizen te gaan. Ik wil alle mensen gelijke rechten op gezondheid geven als ik mijn droom bereik."

- Rehema

Mijn verhaal

Ik woon samen met mijn vader en mijn twee broers. Mijn vader huurt een tweekamerwoning in een stadje in de buurt van de stad. Mijn moeder is naar Arabische landen gegaan om daar te werken en we verblijven nu bij onze vader. Hij krijgt wat geld om ons van het lassen naar school te brengen. We zijn het grootste deel van de tijd op school en we gaan alleen in de vakanties naar huis. Onze vader doet er alles aan om ervoor te zorgen dat we op tijd naar school gaan als de scholen opengaan.

Waarom Rehema onze hulp nodig heeft

Toen de moeder naar Arabische landen ging en de kinderen bij de vader achterliet, kwam Rehema's vader erachter dat de kinderen niet veilig waren op basis van de omgeving rond de plek waar hij huurt. Hij kwam naar UP4S en legde zijn situatie uit en het bleek dat Rehema als meisje op een veilige plek moest worden gebracht om te verblijven en te studeren en dan tijdens vakanties naar huis te gaan. Ze werd twee jaar geleden naar school gebracht. Tijdens elk schooljaar zorgt UP4S ervoor dat kinderen zoals Rehema op school hun studie kunnen doen en voorziet het in andere wetenschappelijke en basisbehoeften. Rehema heeft ook ondersteuning nodig op andere gebieden, zoals kleding op school. Voor meer informatie over ons kunt u contact met ons opnemen via www.up4s.ln.

Rehema wordt geholpen door impact partner UP4S

UP4S helpt Oegandese wees- en kansarme kinderen van 3 t/m 18 jaar door ze een warm thuis en een goede schoolopleiding te bieden. UP4S heeft een basisschool en een middelbare school in het dorpje Bukomansimbi, waar veel van de kinderen vandaan komen. Een belangrijk uitgangspunt is dat we de kinderen opgevoed worden tot jonge mensen die trots zijn op hun eigen land en hier ook goed weten te (over)leven. In 2003 is stichting UP4S opgericht door Sylvia Mbabazi om kansarme kinderen in Oeganda te helpen. Sylvia is zelf opgegroeid in Bukomansimbi en woont sinds 1997 in Nederland. Sylvia was zelf in de gelukkige omstandigheid dat ze een goede basis- en middelbare schoolopleiding heeft kunnen volgen, maar voor veel van haar dorpsgenoten gold dit niet. Samen met een aantal vrijwilligers is besloten om de kansarme kinderen in Bukomansimbi en omgeving een kans op goed onderwijs te geven. Zo ontstond stichting UP4S (lees: ‘up for us’, wat zoveel wil zeggen als ‘kom voor ons op’).

Sponsor Rehema

Als sponsor help je Rehema en andere kinderen binnen het programma van UP4S. Dankzij jouw bijdrage en die van de andere sponsoren worden de kinderen geholpen met juist voeding, bijles, sport en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor geef je ze een kans op een hoopvolle toekomst.
Sponsor Rehema