04 May 2017
"Ik vind het leuk om met poppen te spelen en tekeningen te maken. Ik speel thuis altijd alleen omdat ik thuis het jongste kind ben. Ik zou graag dokter willen worden als ik groot ben, want mijn moeder wil kinderen met een goed beroep om haar te helpen als ze heel oud is. Ze weet dat ze gemakkelijk door haar kinderen kan worden geholpen terwijl ze anderen helpen."

- Praise

Mijn verhaal

We zijn met vijf kinderen in ons gezin en we blijven bij onze moeder. Ik heb twee zussen en twee broers en ik ben de jongste van allemaal. We verblijven in een huis met drie kamers dat door onze moeder is gebouwd nadat onze vader haar had verlaten. Mijn moeder vertelt me dat mijn vader wegging toen ze op het punt stond te bevallen, dus ik heb mijn vader nooit gezien. Onze moeder verbouwt wat gewassen zoals maïs en bonen die ze verkoopt om geld te krijgen om thuis voor ons te zorgen. Onze oom helpt haar soms met schoolgeld, vooral voor mijn oudere broers en zussen. Ze heeft ook wat babanaplanten waar we voedsel vandaan halen. Soms mis ik het om mijn vader te zien omdat mijn moeder zegt dat hij nog leeft, maar ze weet niet waar hij is.

Waarom Praise onze hulp nodig heeft

Een jaar geleden werd UP4S geprezen door haar moeder. Toen UP4S-mensen haar dorp bezochten, bracht ze eerst de twee zussen naar de middelbare school waar ze werden geholpen met hun vervolgopleiding. Toen iemand niveau 4 had afgerond en vertrok, vroeg de moeder om Praise ook te helpen bij het starten van haar opleiding op de basisschool. Op basis van de achtergrond van het gezin mocht ze naar de school en krijgt ze gratis onderwijs en voorziet ze in een aantal basisbehoeften. Lof heeft ook ondersteuning nodig bij andere behoeften zoals beddengoed, kleding en vele andere basisbehoeften op school.

Praise wordt geholpen door impact partner UP4S

UP4S helpt Oegandese wees- en kansarme kinderen van 3 t/m 18 jaar door ze een warm thuis en een goede schoolopleiding te bieden. UP4S heeft een basisschool en een middelbare school in het dorpje Bukomansimbi, waar veel van de kinderen vandaan komen. Een belangrijk uitgangspunt is dat we de kinderen opgevoed worden tot jonge mensen die trots zijn op hun eigen land en hier ook goed weten te (over)leven. In 2003 is stichting UP4S opgericht door Sylvia Mbabazi om kansarme kinderen in Oeganda te helpen. Sylvia is zelf opgegroeid in Bukomansimbi en woont sinds 1997 in Nederland. Sylvia was zelf in de gelukkige omstandigheid dat ze een goede basis- en middelbare schoolopleiding heeft kunnen volgen, maar voor veel van haar dorpsgenoten gold dit niet. Samen met een aantal vrijwilligers is besloten om de kansarme kinderen in Bukomansimbi en omgeving een kans op goed onderwijs te geven. Zo ontstond stichting UP4S (lees: ‘up for us’, wat zoveel wil zeggen als ‘kom voor ons op’).

Sponsor Praise

Als sponsor help je Praise en andere kinderen binnen het programma van UP4S. Dankzij jouw bijdrage en die van de andere sponsoren worden de kinderen geholpen met juist voeding, bijles, sport en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor geef je ze een kans op een hoopvolle toekomst.
Sponsor Praise