11 Oct 2016
"Pholoso houdt van voetballen en wil later graag dokter worden. "

- Pholoso

Mijn verhaal

Pholoso is erg traag in zijn eentje en heeft bij bijna alles hulp nodig. Dit maakt het moeilijk voor zijn moeder om te werken en Pholoso heeft hulp nodig met school. Dankzij het voedingsprogramma krijgt Pholoso minstens één keer per dag een warme maaltijd en wordt hij geholpen met schoolwerk en al het andere waar hij hulp bij nodig heeft.

Waarom Pholoso onze hulp nodig heeft

Dankzij sponsoring kan Pholoso naar school gaan en bouwen aan een hoopvolle toekomst.

Pholoso wordt geholpen door impact partner Tshega Christian Mission

Hoe ziet de dag eruit: De kinderen gaan van maandag tot en met vrijdag naar school. Ze staan rond 6 uur op. De oudere kinderen helpen met het ontbijt en ook helpen de jongere kinderen zich klaar te maken voor school. De school begint om 7.00 uur. Na school rond 16.00 uur gaan de kinderen naar een speciale plek waar ze een warme maaltijd krijgen en worden ze geholpen met hun huiswerk. Daarna worden er leuke spelletjes met de kinderen gespeeld. Ook leren ze hier omgaan met dingen die ze overdag hebben meegemaakt. De ouder(s) van deze kinderen leven in extreme armoede en zijn vaak zelf niet geletterd. Sponsoring ondersteunt de kinderen in hun opvoeding en verzorging en in hun dagelijkse behoeften zoals eten, liefde en aandacht. Project informatie: Tshega Christian Mission is in augustus 2006 opgericht door Ellanie van Rooyen en gevestigd in de provincie Limpopo nabij de stad Tzaneen. Ellanie werkte op een school die dreigde te sluiten en de kinderen zouden op straat belanden. Ellianie zorgde toen voor de kinderen en begon ze onder een boom les te geven. Hieruit is een school voortgekomen genaamd The Lighthouse Academy. In 2009 opende de school officieel haar deuren. Inmiddels is dit een erkende school en daarnaast heeft de stichting diverse andere projecten die de mensen in de omgeving helpen. Een voedingsprogramma (waarvan uw sponsorkind deel uitmaakt), ongeschoolde vrouwen helpen met handarbeidcursussen en een project waarbij zij kleding en schooluniformen uitdelen aan de allerarmste kinderen. Het verschil tussen arm en rijk is in Zuid-Afrika erg groot. Hierdoor gaan kinderen en jongeren vaak uit verveling en hopeloosheid op het criminele pad, vaak raken ze aan de drugs. Het doel van Tshega is om kinderen de kans te geven naar school te gaan en op die manier hoop en een doel voor de toekomst te vinden. Het samenbrengen van jonge mensen is een goede gelegenheid om hen over God te vertellen en Zijn liefde te tonen. Daarom staat het evangelie centraal in alle hulp die ze bieden. Met uw steun krijgt uw sponsorkind elke dag een warme maaltijd. Uw sponsorkind krijgt hulp bij het huiswerk en krijgt een schooluniform. Daarnaast is er ruimte voor persoonlijke aandacht en spelen de kinderen samen zodat de thuissituatie van armoede even vergeten wordt.

Sponsor Pholoso

Als sponsor help je Pholoso en andere kinderen binnen het programma van Tshega Christian Mission. Dankzij jouw bijdrage en die van de andere sponsoren worden de kinderen geholpen met juist voeding, bijles, sport en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor geef je ze een kans op een hoopvolle toekomst.
Sponsor Pholoso