27 Dec 2007
"Peace droomt ervan om dokter te worden. Toen ze zag hoe slecht haar broer werd behandeld door medisch personeel in het ziekenhuis waar hij ooit naartoe werd gebracht, wist ze dat medische voorzieningen mensen nodig hebben die om anderen geven en hart hebben voor het werk. Daarom is ze vastbesloten om te studeren, zodat ze een van die goede medische medewerkers kan zijn, om mensen echt te kunnen helpen vanuit haar hart. Ze houdt van zingen en korfbal spelen. Ze gelooft dat sport haar kan helpen al haar dromen waar te maken. "

- Peace

Mijn verhaal

Peace komt uit een gezin van 8 kinderen, 5 jongens en 3 meisjes. Haar vader en moeder zijn gescheiden, wat veel verwarring met zich meebracht in de familie. Ze groeide op bij haar tante in een getraumatiseerde omgeving, vooral ook omdat haar moeder haar altijd vertelde dat ze niet haar dochter is, vanwege de misverstanden thuis met de vader.

Waarom Peace onze hulp nodig heeft

Ze heeft hulp nodig om naar school te gaan omdat haar vader niet meer in staat was om haar schoolgeld te betalen. Tijdens de programma’s van stichting YOU kwam ze huilend naar ons toe om te vertellen dat ze met school zou moeten stoppen. Dankzij haar talent voor korfbal kon het team van Stichting YOU een beurs voor haar regelen bij een goede school in Wakiso. Daar kan ze voor een relatief laag bedrag, goede kwaliteit onderwijs krijgen en tegelijkertijd aan haar talent werken.

Peace wordt geholpen door impact partner Youth Outreach Uganda

Wij geloven in een hoopvolle toekomst, zelfs voor de meest kansarme kinderen en jongeren in het Oegandese dorpje Lukumbi. Met Stichting YOU willen we juist hen bereiken en ondersteunen op weg naar een mooie toekomst. Daarom willen we dat elk kind de kans krijgt om naar school te gaan. With YOU we make a difference! Iedere jongere is waardevol in Gods ogen. Hun gaven en talenten doen er toe. Stichting YOU wil jongeren in uitzichtloze situaties een veilige, gezonde en liefdevolle leefomgeving bieden waarin zij de kans krijgen om zich te ontwikkelen en ontplooien. Door het bieden van acute en duurzame hulp in diverse vormen willen wij dat elke jongere van betekenis kan zijn in de maatschappij. Wij willen dat elke jongere in Oeganda mag dromen van een mooie toekomst. Samen met God willen wij deze toekomstdroom werkelijkheid maken. YOU make a difference.

Sponsor Peace

Als sponsor help je Peace en andere kinderen binnen het programma van Youth Outreach Uganda. Dankzij jouw bijdrage en die van de andere sponsoren worden de kinderen geholpen met juist voeding, bijles, sport en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor geef je ze een kans op een hoopvolle toekomst.
Sponsor Peace