02 May 2009
"Ik ben bezig met gymnastiek, acrobatiek. HOP-leiders zeggen dat ik aardig, flexibel en vriendelijk ben. Ik droom ervan om professioneel turnster te worden."

- Maksim

Mijn verhaal

Er zijn vier kinderen in ons gezin waar onze vader zich bezighoudt met het opvoeden van ons. Mama heeft het gezin verlaten. Soms ga ik bij haar op bezoek om haar te zien en met haar te praten.

Waarom Maksim onze hulp nodig heeft

Maxim gaat al drie jaar naar HOP. Het gezin wordt door de staat erkend als sociaal in een gevaarlijke positie vanwege de slechte materiƫle toestand van het gezin en vanwege de ontoereikendheid van de moeder bij de opvoeding van kinderen vanwege het frequente gebruik van alcohol. De vader is bezig met opvoeding, de moeder woont niet in het gezin. We kunnen Maxim helpen met tandheelkundige behandelingen, want die zijn erg slecht. Hulp met seizoenskleding en -schoenen, artikelen voor persoonlijke hygiƫne. Maxim woont met zijn vader, oudere zus en haar kind en broer en nog een zus in dezelfde kamer. Het is noodzakelijk om het gezin te helpen met betere huisvesting en meubels.

Maksim wordt geholpen door impact partner HOP Centre

HOP (House of Peace) is een non-profit organisatie met als doel om hoop te geven in hopeloze situatie. Alcoholisme is een van de grootste problemen in Belarus. Alcoholisme brengt geweld, immoreel gedrag, verslaving en armoede met zich mee in de families. Wij helpen die kinderen in de families die geen hoop meer hebben voor de toekomst. Met HOP Kids bieden zij naschoolse opvang en zorgen voor kinderen die uit een gevaarlijke sociale omgeving komen.

Sponsor Maksim

Als sponsor help je Maksim en andere kinderen binnen het programma van HOP Centre. Dankzij jouw bijdrage en die van de andere sponsoren worden de kinderen geholpen met juist voeding, bijles, sport en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor geef je ze een kans op een hoopvolle toekomst.
Sponsor Maksim