01 Jan 2001
"Laura droomt van een goede baan en een toekomst samen met een fijne man en kinderen."

- Laura

Mijn verhaal

Laura is een lief meisje dat wil helpen. Ze verblijft met haar moeder en twee broers in het kindertehuis. Ze hebben geen vader. Haar moeder heeft geen baan en geen huis. Ze kwamen naar het kindertehuis omdat Laura's broer erg ziek was en bleek dat de moeder al maanden geen aidsmedicatie had geslikt. Kortom, ze hadden hulp nodig van alle kanten. Ze hopen in de toekomst naast het kindertehuis een huis voor het gezin te kunnen bouwen. Update september 2023: Laura is inmiddels 22 en uitgegroeid tot een jonge vrouw met veel verantwoordelijkheidsgevoel. Ze doet haar opleiding voor verloskundige met veel plezier en goede resultaten ( toen de artsen staakten, deden Laura en andere stagiaires al het werk!) Laura woont in een huurhuisje en als ze tijd heeft, maakt ze hier de toiletten schoon in het weekend als bijdrage voor haar levensonderhoud

Waarom Laura onze hulp nodig heeft

Dankzij sponsoring kan Laura naar school en bouwen aan een hoopvolle toekomst.

Laura wordt geholpen door impact partner Iris Ministries Matola Rio ( Corrie)

Hoe ziet een dag eruit: In Mozambique begint de dag al vroeg. Samen ontbijten ze met brood en thee, waarna de kinderen naar school gaan. De oudere kinderen blijven in het kinderdorp waar ze helpen met verschillende klusjes. Wanneer de andere kinderen terugkomen uit school helpen zij ook mee met de verschillende klusjes. Ook lopen veel kinderen mee met gehuurde arbeiders in het kinderdorp, zoals boeren en schilders om het vak dat ze leren te beoefenen. Natuurlijk is er ook tijd om lekker te ontspannen, spelletjes te spelen en huiswerk te maken. 's Avonds komen alle kinderen samen om te eten en bidden. Het avondeten bestaat meestal uit rijst, bonen en groenten. En keer in de week krijgen de kinderen kip en een keer per week krijgen ze vis. Op woensdagmiddag en vrijdagavond komen de kinderen samen voor een stuk aanbidding, onderwijs en gebed. Projectinformatie: Het project in Mozambique waar uw sponsorkind verblijft maakt deel uit van Iris Ministries. Het kindercentrum wordt gerund door de Nederlandse Corrie Ockhuysen. Het is een kindertehuis in Matola Rio, net buiten de bebouwde kom. Er wonen op dit moment ongeveer 45 kinderen, waarvan de meeste kinderen aan de ziekte aids lijden. De leeftijd loopt uiteen van 1 t/m 18 jaar. Corrie Ockhuysen heeft dit huis in november 2005 opgericht met de visie om kinderen met aids, of kinderen die hun ouders hebben verloren aan aids te helpen. Er wordt geprobeerd de familiesfeer te bewaren, ook als het werk gaat uitbreiden. Naast het werk met de weeskinderen, organiseren ze ook evangelisatieactiviteiten voor de kinderen in de buurt en houden ze kerkdiensten.

Sponsor Laura

Als sponsor help je Laura en andere kinderen binnen het programma van Iris Ministries Matola Rio ( Corrie). Dankzij jouw bijdrage en die van de andere sponsoren worden de kinderen geholpen met juist voeding, bijles, sport en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor geef je ze een kans op een hoopvolle toekomst.
Sponsor Laura