02 Jul 2009
"Ik speel graag voetbal met mijn vrienden. Ik hou ook van atletiek. Mijn droom is om boer te worden, zodat ik thuis genoeg te eten heb en ook degenen kan helpen die misschien niet wat te eten hebben."

- John

Mijn verhaal

In mijn gezin hebben we drie kinderen en wonen we bij onze moeder. Vader leeft niet meer. Mijn moeder is winkelbediende en daar verdient ze inkomsten om voor ons te zorgen. Ze verbouwt ook wat gewassen thuis om wat voedsel te produceren om ons thuis te voeden.

Waarom John onze hulp nodig heeft

John werd drie jaar geleden door zijn ouders naar UP4S gebracht om een betere opleiding te krijgen. Na een jaar bij het project overleed zijn vader, waardoor de moeder de volledige verantwoordelijkheid over de kinderen kreeg. UP4S bood aan om hem onderwijs te blijven geven, omdat de moeder het niet voor elkaar kreeg om alles voor de kinderen te bewijzen. John heeft ook hulp nodig met kleding, voeding en medicatie thuis en op school.

John wordt geholpen door impact partner UP4S

UP4S helpt Oegandese wees- en kansarme kinderen van 3 t/m 18 jaar door ze een warm thuis en een goede schoolopleiding te bieden. UP4S heeft een basisschool en een middelbare school in het dorpje Bukomansimbi, waar veel van de kinderen vandaan komen. Een belangrijk uitgangspunt is dat we de kinderen opgevoed worden tot jonge mensen die trots zijn op hun eigen land en hier ook goed weten te (over)leven. In 2003 is stichting UP4S opgericht door Sylvia Mbabazi om kansarme kinderen in Oeganda te helpen. Sylvia is zelf opgegroeid in Bukomansimbi en woont sinds 1997 in Nederland. Sylvia was zelf in de gelukkige omstandigheid dat ze een goede basis- en middelbare schoolopleiding heeft kunnen volgen, maar voor veel van haar dorpsgenoten gold dit niet. Samen met een aantal vrijwilligers is besloten om de kansarme kinderen in Bukomansimbi en omgeving een kans op goed onderwijs te geven. Zo ontstond stichting UP4S (lees: ‘up for us’, wat zoveel wil zeggen als ‘kom voor ons op’).

Sponsor John

Als sponsor help je John en andere kinderen binnen het programma van UP4S. Dankzij jouw bijdrage en die van de andere sponsoren worden de kinderen geholpen met juist voeding, bijles, sport en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor geef je ze een kans op een hoopvolle toekomst.
Sponsor John