10 Sep 2012
"Ze wil in de toekomst dokter worden "

- Funny

Mijn verhaal

Ze komt uit een gezin met 11 kinderen. Haar vader werkt in de steenmijnen waar hij 2 dollar per dag verdient. Terwijl haar moeder tijdens de coronapandemie haar baan verloor en ze geen goede baan heeft kunnen bemachtigen. Ze gaat op zoek naar mensen die de vuile was hebben, zodat ze die voor weinig geld kan wassen

Waarom Funny onze hulp nodig heeft

Funny is niet in staat geweest om naar school te gaan en toen hun een beetje geld was, moesten ze voorrang geven aan de oudere broer omdat het niet genoeg was om haar en al haar broers en zussen te onderhouden, het was erg moeilijk voor haar ouders om hun berenminimum te bieden vanwege hun laagbetaalde banen.

Funny wordt geholpen door impact partner Hope4Hope Kenia

Project Held ondersteunt het kindercentrum Hope4hope in Kenia d.m.v. kindsponsoring en projectmatige hulp zoals een waterput, aparte jongens meisjes huis en de boerderij waar ze zelf groenten kunnen telen en dieren kunnen houden. Hope4Hope bevindt zich in Mombasa in Kenia. Is officieel gestart in 2010 voor kinderen van het dorp Likoni. Vanwege armoede konden de kinderen niet naar school gaan en moesten in de steenmijnen werken. Projectleider Reginold Odhiambo is een voetbalproject begonnen om de kinderen te activeren en een doel te geven. Op dit moment is dit uitgebreid met een schoolproject, een voedselproject, een dans- en muziekproject, een kindercentrum en een jongerencentrum. In Kenia is het verschil tussen rijk en arm erg groot. Hierom gaan kinderen en jongeren vaak uit verveling en hopeloosheid op het criminele pad, vaak raken ze aan de drugs. Het doel van Hope4Hope is om de jongeren te laten zien dat er hoop is en leren ze hun talenten op een positieve manier te gebruiken. Wanneer ze samenkomen in een veilige omgeving, worden ze aangemoedigd om het goed te doen. Het is belangrijk voor jongeren om hun talenten te vinden en te ontwikkelen. Het samenbrengen van jongeren is een goede gelegenheid om hen over God te vertellen en Zijn liefde te tonen. Uw ondersteuning voorziet uw sponsorkind van voedsel, school en lesmaterialen, huisvesting en medische zorg, zodat een geweldig toekomstperspectief geboden wordt waarin ze hun dromen kunnen gaan verwezenlijken. Hoe ziet een dag eruit: De kinderen gaan van maandag tot vrijdag naar school. Ze staan om 6 uur op. De oudere kinderen helpen bij het ontbijt en helpen ook de jongere kinderen om zich klaar te maken voor school. De school begint om 7 uur. Twee keer per dag poetsen ze hun tanden, wat niet gebruikelijk is in Kenia. Om 08:45 komen ze terug voor het ontbijt dat bestaat uit brood of rijst met groenten en soms kip voor speciale gelegenheden. Daarna gaan ze weer naar school en komen om 12.30 uur terug voor de lunch. Lunch bestaat uit rijst of bonen met groenten en een ei. Tweemaal per week krijgen ze chapatti wat een delicatesse is in Kenia. Om 16:45 is de school klaar en komen ze terug naar huis waar ze deelnemen aan het voetbal- of dansproject. De oudere kinderen gaan naar Boardingschool. Dit is verplicht in Kenia. Uw sponsorbijdrage voorziet in onderwijs, eten en onderdak.

Sponsor Funny

Als sponsor help je Funny en andere kinderen binnen het programma van Hope4Hope Kenia. Dankzij jouw bijdrage en die van de andere sponsoren worden de kinderen geholpen met juist voeding, bijles, sport en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor geef je ze een kans op een hoopvolle toekomst.
Sponsor Funny