21 Sep 2012
"Elmira is lief en vrolijk en gaat graag naar school."

- Elmira

Mijn verhaal

Elmira wordt geboren in Gjakova. Ze woont samen met haar ouders, broer en zus. Elmira en haar familie leven in armoedige omstandigheden waar ze dagelijks strijden voor de eerste levensbehoeften zoals voedsel, hout en medicijnen en schoolbenodigdheden. Het grootste probleem voor Elmira is dat ze niet in staat is om de kosten van schoolbenodigdheden te dekken en dat ze geen kleding of schoenen kan kopen die ze nodig heeft. Ze is vrolijk maar verlegen. N.G.O. de Brug helpt de familie van Elmira al vele jaren, maar hun behoeften zijn veel hoger dan de mogelijkheid van de Brug om te helpen. Het zou geweldig zijn om Elmira te kunnen helpen via project Held!

Waarom Elmira onze hulp nodig heeft

Dankzij sponsoring kan Elmira naar school en bouwen aan een hoopvolle toekomst.

Elmira wordt geholpen door impact partner Kosovo stichting de Brug

Hoe ziet een dag eruit: De kinderen die ondersteund worden vanuit Project Held in Kosovo, leven in extreme armoede. Overdag gaan ze naar school en verder helpen ze in en om het huis met klusjes en in de winter helpen ze om hout te vinden om het huisje te verwarmen. De kleinste kinderen gaan nog niet naar school. Projectinformatie: Het project in Kosovo waar uw sponsorkind deel van uitmaakt is opgericht in 1999 door stichting De Brug. De Brug is actief in het zuidwesten van Kosovo, in de regio rondom de stad Gjakova. Dit gebied werd het zwaarst getroffen tijdens de oorlog. Het project helpt kinderen en weduwen die hun vader/man hebben verloren tijdens de oorlog. Ook alleenstaande vrouwen die hun hoofd niet of nauwelijks boven water kunnen houden worden geholpen. De schoolkosten in Kosovo zijn relatief hoog waardoor kinderen vaak niet naar school kunnen. Het project voorziet in schoolboeken en andere schoolkosten, waardoor de kinderen naar school kunnen en hoop hebben op een betere toekomst. De weduwen krijgen ondersteuning en worden voorzien van voedselpakketten, kleding en medicatie. Uw ondersteuning voorziet uw sponsorkind van voedsel, school en lesmaterialen en medische zorg, zodat de kinderen een geweldig toekomstperspectief hebben en ze hun droom kunnen gaan verwezenlijken.

Sponsor Elmira

Als sponsor help je Elmira en andere kinderen binnen het programma van Kosovo stichting de Brug. Dankzij jouw bijdrage en die van de andere sponsoren worden de kinderen geholpen met juist voeding, bijles, sport en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor geef je ze een kans op een hoopvolle toekomst.
Sponsor Elmira