31 Dec 2011
"Diossane is een lieve jongen die graag met auto's speelt. Hij is zeer getalenteerd in het spelen van drums."

- Diossane

Mijn verhaal

Diossane's vader leefde met hem en zijn zus in een zeer armoedige situatie. Hij vond een baan die ver weg was, dus moest hij de kinderen bij een buurman achterlaten. Dus ging de vader naar de sociale dienst om hulp te vragen. Diossane en zijn zus wonen bij ons.

Waarom Diossane onze hulp nodig heeft

Dankzij sponsoring kan Diossane opgroeien in een liefdevolle omgeving, naar school gaan en bouwen aan een hoopvolle toekomst.

Diossane wordt geholpen door impact partner Iris Min. Machava Mozambique

Hoe ziet een dag eruit: In Mozambique begint de dag al vroeg. Samen ontbijten ze met brood en thee, waarna de kinderen naar school gaan. De oudere kinderen blijven in het kinderdorp waar ze helpen met verschillende klusjes. Wanneer de andere kinderen terugkomen uit school helpen zij ook mee met de verschillende klusjes. Ook lopen veel kinderen mee met gehuurde arbeiders in het kinderdorp, zoals boeren en schilders om het vak dat ze leren te beoefenen. Natuurlijk is er ook tijd om lekker te ontspannen, spelletjes te spelen en huiswerk te maken. 's Avonds komen alle kinderen samen om te eten en bidden. Het avondeten bestaat meestal uit rijst, bonen en groenten. Een keer in de week krijgen de kinderen kip en een keer per week krijgen ze vis. Op woensdagmiddag en vrijdagavond komen de kinderen samen voor een stuk aanbidding, onderwijs en gebed. Projectinformatie: Het project in Mozambique waar uw sponsorkind verblijft maakt deel uit van Iris Ministries. Iris Ministies is in 1980 opgericht door Roland en Heidi Baker. Jarenlang reisden zij de wereld rond als zendelingen. Dag in dag uit waren zij getuigen van de armoede en nood in de wereld. In 1995 besloten Roland en Heidi om permanent te verhuizen naar Mozambique en zorg te dragen voor de vele straatkinderen die Mozambique telt. Sindsdien hebben ze verschillenden kinderdorpen geopend in dit land. Het Machava kinderdorp was een van de eerste kinderprojecten die ze begonnen. Het kinderdorp wordt bestuurd door Jesse en Raquel Braga. In totaal verblijven er bijna honderd kinderen in het dorp. Een leuke anekdote is dat de leiders in het Machava kinderdorp, twaalf jaar geleden in datzelfde kinderdorp zijn opgevangen door Roland en Heidi Baker. Uw ondersteuning voorziet uw sponsorkind van voedsel, school en lesmaterialen, huisvesting en medische zorg, zodat de kinderen een geweldig toekomstperspectief hebben en ze hun droom kunnen gaan verwezenlijken.

Sponsor Diossane

Als sponsor help je Diossane en andere kinderen binnen het programma van Iris Min. Machava Mozambique. Dankzij jouw bijdrage en die van de andere sponsoren worden de kinderen geholpen met juist voeding, bijles, sport en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor geef je ze een kans op een hoopvolle toekomst.
Sponsor Diossane