11 Dec 2008
"Christopher is geslaagd voor zijn laatste vier examens en doet het goed op school. Hij is ongelooflijk behulpzaam en hardwerkend in huis. Christopher houdt van voetballen en hij is erg sportief. Hij hoopt ooit lid te worden van een internationale club. "

- Christopher

Mijn verhaal

Christopher was een straatkind, hij liep weg van zijn ouders na jaren van misbruik. Hij bleef een paar jaar op straat, later werd hij door de politie van Kampala naar Kampiringisa gebracht. Dit is een revalidatiecentrum waar de kinderen op een harde en onvriendelijke manier manieren worden aangeleerd. Christopher werd vervolgens op jonge leeftijd naar Foodstep gebracht. Het gaat nu goed met Christopher.

Waarom Christopher onze hulp nodig heeft

Dankzij sponsoring kan Christopher naar school gaan en bouwen aan zijn toekomst

Christopher wordt geholpen door impact partner Foodstep Uganda

Hoe ziet een dag eruit: In Oeganda begint de dag al vroeg. Samen ontbijten de kinderen met brood en thee, waarna de kinderen naar school gaan. De oudere kinderen blijven in het kindertehuis waar ze helpen met verschillende klusjes. Een aantal kinderen zitten op boardingschool en zijn alleen in de weekenden thuis. Wanneer de jongere kinderen terugkomen uit school helpen zij ook mee met de verschillende klusjes. Natuurlijk is er ook tijd om lekker te ontspannen, spelletjes te spelen en huiswerk te maken. 's Avonds komen alle kinderen samen om te eten en te bidden. Het avondeten bestaat meestal uit rijst, bonen en groenten. Een keer in de week krijgen de kinderen kip en een keer per week krijgen ze vis. De kinderen krijgen acrobatiek lessen wat positief werkt voor hun zelfvertrouwen en ontwikkeling en daarnaast hebben ze ook worship avonden. Project informatie: Foodstep in Oeganda is 16 jaar geleden opgericht door het Belgische echtpaar Werner en Nathalie. Ze werden geraakt door de nood van de vele straatkinderen, kinderen uit de kindergevangenis en zwaar verwaarloosde kinderen. Ze begonnen in hun eigen huis, eerst met 2, toen 15 en uiteindelijk 50 kinderen. Ze besloten een stuk land te kopen en hierop een warm huis te creëren. Samen met een team van social workers, opvangmoeders, personeel voor de administratie, koks, chauffeurs, voorganger etc. is Foodstep uitgegroeid tot een mooie, veilige en liefdevolle plek voor de kinderen. Alle kinderen die er wonen zijn er geplaatst door de kinderbescherming en de rechter, hun situatie was onhoudbaar. Kinderen bij Foodstep gaan allemaal naar school, krijgen goede medische hulp, voedzame maaltijden, sociale zorg maar vooral heel veel liefde! Uw ondersteuning voorziet uw sponsorkind in dagelijks voedsel, onderwijs en school materiaal, huisvesting en medische zorg, zodat de kinderen een geweldig toekomstperspectief hebben en ze hun droom kunnen gaan verwezenlijken.

Sponsor Christopher

Als sponsor help je Christopher en andere kinderen binnen het programma van Foodstep Uganda. Dankzij jouw bijdrage en die van de andere sponsoren worden de kinderen geholpen met juist voeding, bijles, sport en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor geef je ze een kans op een hoopvolle toekomst.
Sponsor Christopher