05 May 2015
"Chonthicha is een slimme meid, die het goed doet op school, maar door haar leeftijd natuurlijk geen idee heeft wat ze in de toekomst zou willen doen."

- Chonthicha

Mijn verhaal

Chonthicha's moeder zit in de gevangenis voor drugssmokkel en zal hier nog jaren blijven. Haar oude en zeer arme grootmoeder is niet in staat om te voorzien in wat nodig is, dus Chonthica werd meegenomen in ons Baan Zion dorpsproject. Door onze financiƫle steun kan ze naar school, heeft ze voedsel, kleding, gezondheidszorg en bescherming tegen misbruik.

Waarom Chonthicha onze hulp nodig heeft

Doordat Chonthica onder de hoede van Baan Zion wordt genomen heeft zij de mogelijkheid om werken aan een beter leven.

Chonthicha wordt geholpen door impact partner Baan Zion ZCCT

Hoe ziet een dag eruit: De kinderen staan om 5:30 uur op. Ze nemen een douche, krijgen ontbijt en maken zich klaar voor school. De school is van 7:30 uur tot en met 15:30 uur. Na schooltijd nemen de kinderen een douche en is er tijd om lekker met de andere kinderen buiten te spelen of spelletjes te doen, de oudere kinderen gaan aan hun huiswerk. Vervolgens krijgen ze warm eten en is er tijd voor een verhaaltje of het kijken van een film. Om 19:00 uur gaan ze naar bed. In het weekend zijn er gezamelijke activiteiten. Projectinformatie: Stichting ZCCT is in 2002 opgericht in Thailand. In dit land zitten honderden kinderen onschuldig in de gevangenis omdat ze "erbij" waren toen hun moeder werd opgepakt. Deze kinderen zijn voornamelijk afkomstig van de Thaise bevolking die woonachtig is in de bergen. Deze bevolking wordt echter niet als Thais gezien en hebben volgens de wet geen status en dus ook geen identiteit. Het is een arm volk en de vrouw wordt vaak gebruikt om bijvoorbeeld opium te smokkelen, dit doet ze om toch enige financiƫle zekerheid te hebben. Als ze wordt opgepakt, belandt ze zonder pardon in de gevangenis, soms is haar kind daarbij of haar kind is achtergebleven in het bergdorp. De stichting is begonnen met een dagcentrum voor de kinderen die onschuldig in de gevangenis zitten. Dit is echter uitgegroeid tot een opvanghuis in Chiangrai waar de kinderen intern wonen. Uw ondersteuning draagt bij aan huisvesting, voedsel, kleding en schoolkosten zodat de kinderen zich kunnen ontwikkelen tot verantwoordelijke, zelfstandige individuen die een positieve bijdrage kunnen leveren in hun leefomgeving. Ook ondersteunt Baan Zion kinderen die achter gebleven zijn in de dorpen bij familie of kenissen. Aangezien de familie financieel en emotioneel niet in staat is om voor deze kinderen te zorgen, draagt Baan Zion daaraan bij door middel van sponsoring. Uw ondersteuning zorgt dat uw sponsorkind naar school kan, voldoende eten heeft en kan bouwen aan haar toekomst.

Sponsor Chonthicha

Als sponsor help je Chonthicha en andere kinderen binnen het programma van Baan Zion ZCCT. Dankzij jouw bijdrage en die van de andere sponsoren worden de kinderen geholpen met juist voeding, bijles, sport en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor geef je ze een kans op een hoopvolle toekomst.
Sponsor Chonthicha