01 Mar 2005
"Ik luister graag naar muziek. Ik speel graag met poppen en met keukenpakketten. Ik studeer nu in standaard VI. Ik doe mijn best om een goed resultaat te scoren. Ik wil altijd een goede student zijn en voor het hoger onderwijs gaan. Als ik de kans krijg, wil ik graag voor een overheidsdienst gaan. Daarvoor moet ik echt goed studeren. Ik verblijf graag in het hostel van de school."

- Bhumika

Mijn verhaal

Ik kom uit een klein dorp. Ik heb mijn moeder, een jongere broer en een oudere zus in mijn familie. Mijn vader stierf toen ik jong was. Mijn oudere zus en mijn broer studeren allebei net als ik op school. Onze moeder doet haar best om aan onze gezinsbehoeften te voldoen door te werken in landbouwvelden en zelfs als dagelijkse arbeid waar mogelijk. Ik ben gezegend om ze aan mijn zijde te krijgen, want als blinde is het leven niet altijd gemakkelijk. Thuis help ik mijn moeder met huishoudelijke werkzaamheden zoals de afwas doen en het huis schoonmaken.

Waarom Bhumika onze hulp nodig heeft

Sinds Bhumika haar vader verloor, verloor de familie ook de financiële steun. Dat is ook de reden waarom ze het gesteund heeft door de NELC blinde school. Ze krijgt hulp bij al haar studie- en basisvereisten. School heeft haar gesteund in alle aspecten van kleding, voedsel en medicijnen. Na al deze ondersteuning kan ze zich concentreren op haar studie.

Bhumika wordt geholpen door impact partner NELC School for blind

The NELC school for blind is located at located in the KOCH BIHAR district of West Bengal. We help blind children towards a hopeful future by schooling them so that they can support themselves in an adult age.

Sponsor Bhumika

Als sponsor help je Bhumika en andere kinderen binnen het programma van NELC School for blind. Dankzij jouw bijdrage en die van de andere sponsoren worden de kinderen geholpen met juist voeding, bijles, sport en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor geef je ze een kans op een hoopvolle toekomst.
Sponsor Bhumika