14 Jun 2007
"Ik hou ervan om te fietsen, ik hou ervan om iets te repareren, om alles wat met de bouw te maken heeft te bestuderen, ik help mijn moeder met het huishouden. Mama zegt dat ik aardig ben, vriendelijk, sympathiek, steun in moeilijkheden ik droom ervan om programmeur te worden."

- Vitya

Mijn verhaal

Er zijn negen kinderen in ons gezin. Zeven van hen zijn minderjarig. Ons gezin woont in een dorp waar onze moeder ons allemaal opvoedt. Twee van ons hebben al een eigen gezin. Ons oudste minderjarige meisje studeert in een andere stad, wij kinderen helpen onze moeder met werk in huis.

Waarom Vitya onze hulp nodig heeft

Vitya gaat al twee jaar naar de HOP omdat het gezin door de slechte financi├źle situatie en de constante schandalen van haar ouders als sociaal in een gevaarlijke situatie werd erkend. Viti's familie woont in een klein, slecht uitgerust huis in het dorp. Vitya helpt zijn moeder voortdurend met het werk in huis. We kunnen Vitya helpen om de conditie van haar tanden en algemene gezondheid te controleren, omdat ze de laatste tijd vaak ziek is. Daarnaast kunnen we helpen met seizoenskleding en schoenen en artikelen voor persoonlijke hygi├źne.

Vitya wordt geholpen door impact partner HOP Centre

HOP (House of Peace) is een non-profit organisatie met als doel om hoop te geven in hopeloze situatie. Alcoholisme is een van de grootste problemen in Belarus. Alcoholisme brengt geweld, immoreel gedrag, verslaving en armoede met zich mee in de families. Wij helpen die kinderen in de families die geen hoop meer hebben voor de toekomst. Met HOP Kids bieden zij naschoolse opvang en zorgen voor kinderen die uit een gevaarlijke sociale omgeving komen.

Sponsor Vitya

Als sponsor help je Vitya en andere kinderen binnen het programma van HOP Centre. Dankzij jouw bijdrage en die van de andere sponsoren worden de kinderen geholpen met juist voeding, bijles, sport en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor geef je ze een kans op een hoopvolle toekomst.
Sponsor Vitya