02 Sep 2010
"Ik graaf graag als ik thuis ben. Op school voetbal ik graag met mijn vrienden. Mijn droom is om dokter te worden, zodat ik waar mogelijk mensenlevens kan redden."

- Victor

Mijn verhaal

We hebben drie kinderen thuis en we wonen bij onze ouders. Mijn vader is onderwijzeres en mijn moeder werkt als kapster in een bepaalde salon. Mijn vader is verantwoordelijk voor het verzorgen van ons met inkomsten uit zijn salaris. Omdat onze moeder dagelijks wordt betaald, afhankelijk van hoeveel ze heeft gewerkt, helpt ze alleen als ze iets extra's krijgt.

Waarom Victor onze hulp nodig heeft

Victor kwam 5 jaar geleden bij UP4S nadat hij was opgevoed door zijn vader die ook op zoek was naar een baan. Omdat hij op dat moment geen baan had, had hij hulp nodig bij het opvoeden van zijn kinderen in een goede schoolomgeving. Hij legde ook uit hoe moeilijk het voor hem was om voor de kinderen te zorgen vanuit een klein huis met twee kamers dat hij huurde. Men ontdekte dat Victor zich niet kon concentreren op studies vanuit zo'n omgeving. Victor werd vervolgens toegelaten tot de school om de reis naar het bereiken van zijn droom te beginnen. Hij blijft tijdens de schoolperiode op school en gaat voor korte vakanties terug naar huis. Op school heeft Victor ondersteuning nodig bij educatief materiaal, voeding en uniformen.

Victor wordt geholpen door impact partner UP4S

UP4S helpt Oegandese wees- en kansarme kinderen van 3 t/m 18 jaar door ze een warm thuis en een goede schoolopleiding te bieden. UP4S heeft een basisschool en een middelbare school in het dorpje Bukomansimbi, waar veel van de kinderen vandaan komen. Een belangrijk uitgangspunt is dat we de kinderen opgevoed worden tot jonge mensen die trots zijn op hun eigen land en hier ook goed weten te (over)leven. In 2003 is stichting UP4S opgericht door Sylvia Mbabazi om kansarme kinderen in Oeganda te helpen. Sylvia is zelf opgegroeid in Bukomansimbi en woont sinds 1997 in Nederland. Sylvia was zelf in de gelukkige omstandigheid dat ze een goede basis- en middelbare schoolopleiding heeft kunnen volgen, maar voor veel van haar dorpsgenoten gold dit niet. Samen met een aantal vrijwilligers is besloten om de kansarme kinderen in Bukomansimbi en omgeving een kans op goed onderwijs te geven. Zo ontstond stichting UP4S (lees: ‘up for us’, wat zoveel wil zeggen als ‘kom voor ons op’).

Sponsor Victor

Als sponsor help je Victor en andere kinderen binnen het programma van UP4S. Dankzij jouw bijdrage en die van de andere sponsoren worden de kinderen geholpen met juist voeding, bijles, sport en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor geef je ze een kans op een hoopvolle toekomst.
Sponsor Victor