18 Apr 2010
"Ik hou van zingen en dansen. Ik kook ook heel graag."

- Prisca

Mijn verhaal

Ik logeer bij mijn oma en haar andere twee kinderen. Mijn moeder is overleden en mijn vader blijft bij zijn andere vrouw en kinderen. Mijn oma is boerin en zij zorgt voor mij. Ze haalt inkomsten uit de verkoop van bananen en bonen om in de huisbehoeften te voorzien. **Mijn droom** Ik droom ervan om dokter te worden, zodat ik in mijn dorp een ziekenhuis kan beginnen om mensen te helpen. Ik zie mensen lange afstanden afleggen om zich te laten behandelen als ze ziek zijn. ** Brengt vreugde ** Netbal spelen met mijn vrienden en ook mijn oma helpen met koken als ik thuis ben. ## Waarom Prisca onze hulp nodig heeft ''' Prisca is drie jaar geleden toegetreden tot up4s basisschool. Ze werd naar het project gebracht door haar grootmoeder die haar andere twee kinderen van hieruit opvoedde. Vanwege de weinige inkomsten uit haar tuinen en de onstabiele prijzen van landbouwproducten, legde ze uit dat ze de onderwijskosten voor de drie kinderen niet kon betalen. UP4S bood aan haar te ondersteunen met onderwijs. Prisca heeft ook elke dag hulp nodig bij het vervoer van en naar school en andere vereisten zoals boeken, pennen, uniformen en voeding op school, zodat ze haar droom kan bereiken. ''' ## Hoe UP4S Prisca helpt UP4S is gevestigd in Bukomansimbi, Oeganda. Tijdens de schoolperiode zorgt het project voor kinderen in verschillende klassen om hun opleiding voort te zetten en voorziet het ook in andere basisbehoeften zoals voedsel, gezondheid en schoolmaterialen. Lees meer over UP4S op [UP4S.nl](https://www.UP4S.nl).

Waarom Prisca onze hulp nodig heeft

Prisca is drie jaar geleden aangesloten bij de basisschool UP4S. Ze werd naar het project gebracht door haar grootmoeder die haar andere twee kinderen van hieruit opvoedde. Vanwege de weinige inkomsten uit haar tuinen en de onstabiele prijzen van landbouwproducten, legde ze uit dat ze de onderwijskosten voor de drie kinderen niet kon betalen. UP4S bood aan haar te ondersteunen met onderwijs. Prisca heeft ook elke dag hulp nodig bij het vervoer van en naar school en andere vereisten zoals boeken, pennen, uniformen en voeding op school, zodat ze haar droom kan bereiken.

Prisca wordt geholpen door impact partner UP4S

UP4S helpt Oegandese wees- en kansarme kinderen van 3 t/m 18 jaar door ze een warm thuis en een goede schoolopleiding te bieden. UP4S heeft een basisschool en een middelbare school in het dorpje Bukomansimbi, waar veel van de kinderen vandaan komen. Een belangrijk uitgangspunt is dat we de kinderen opgevoed worden tot jonge mensen die trots zijn op hun eigen land en hier ook goed weten te (over)leven. In 2003 is stichting UP4S opgericht door Sylvia Mbabazi om kansarme kinderen in Oeganda te helpen. Sylvia is zelf opgegroeid in Bukomansimbi en woont sinds 1997 in Nederland. Sylvia was zelf in de gelukkige omstandigheid dat ze een goede basis- en middelbare schoolopleiding heeft kunnen volgen, maar voor veel van haar dorpsgenoten gold dit niet. Samen met een aantal vrijwilligers is besloten om de kansarme kinderen in Bukomansimbi en omgeving een kans op goed onderwijs te geven. Zo ontstond stichting UP4S (lees: ‘up for us’, wat zoveel wil zeggen als ‘kom voor ons op’).

Sponsor Prisca

Als sponsor help je Prisca en andere kinderen binnen het programma van UP4S. Dankzij jouw bijdrage en die van de andere sponsoren worden de kinderen geholpen met juist voeding, bijles, sport en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor geef je ze een kans op een hoopvolle toekomst.
Sponsor Prisca