09 Nov 2010
"Mijn droom is om mijn school af te ronden, zodat ik mijn ouders een beter leven kan geven en dat ze niet meer hoeven te werken en spullen moeten verkopen."

- Prince Jeraya

Mijn verhaal

Ik ben de oudste van drie kinderen. Mijn ouders maken en verkopen traditionele Filipijnse tussendoortjes en mijn moeder verkoopt tweedehands kleding.

Waarom Prince Jeraya onze hulp nodig heeft

Het inkomen van de ouders van Prince Jeraya is te laag om te kunnen voorzien in het onderwijs van de kinderen. Met hulp van stichting Sparrow gaat Prince Jeraya naar een lokale basisschool in zijn eigen wijk. Hij krijgt bijlessen van de leerkrachten van stichting Sparrow. Ook neemt hij deel aan de maandelijkse activiteiten voor basisschoolkinderen van stichting Sparrow. Dit helpt hem om ook te kunnen ontspannen en even te kunnen ontsnappen aan de moeilijkheden van thuis en op school. Armoede is meer dan een gebrek aan geld. Daarom is het onderwijsprogramma van stichting Sparrow ook breder dan kinderen naar school brengen.

Prince Jeraya wordt geholpen door impact partner Stichting Sparrow

Stichting Sparrow is opgericht door Remco en Ellie Pijper om kinderen die opgroeien in de krottenwijken te helpen. Zij hebben de stichting opgericht vanuit de Filipijnen waar zij zeven jaar gewoond hebben. Hun drie oudste kinderen zijn in de Filipijnen geboren. In de Filipijnen is Jamelyn Caiga aangesteld als National Director Philippines. Stichting Sparrow werkt vooral in de armere gedeeltes van de wijken Lazareto, Masipit en Santa Isabel. De meeste huizen van de sponsorkinderen zijn gemaakt van hout, karton, riet of andere gevonden materialen. Er is geen elektriciteit, stromend water of riolering. De mensen leven onder de armoedegrens en hebben vaak een slechte gezondheid. In de wijk Libis in de stad Calapan City heeft stichting Sparrow een studiehuis opgericht. Dit studiehuis ligt in de buurt van de middelbare school en de verschillende college opleidingen waar onze studenten naar toe gaan.

Sponsor Prince Jeraya

Als sponsor help je Prince Jeraya en andere kinderen binnen het programma van Stichting Sparrow. Dankzij jouw bijdrage en die van de andere sponsoren worden de kinderen geholpen met juist voeding, bijles, sport en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor geef je ze een kans op een hoopvolle toekomst.
Sponsor Prince Jeraya