21 Jun 2009
"Ik hou van zingen en dansen. Daarnaast fiets ik graag met mijn vrienden. Mijn droom is om arts te worden, zodat ik zieke mensen kan behandelen, of ze nu in staat zijn om de behandeling te betalen of niet."

- Hudson

Mijn verhaal

In mijn gezin hebben we vier kinderen en wonen we bij onze ouders. Mijn vader is bouwvakker en mijn moeder is kapster. We brengen het grootste deel van de tijd met onze moeder door omdat onze vader naar verschillende plaatsen blijft verhuizen om bouwbanen te zoeken die hem meestal van huis houden.

Waarom Hudson onze hulp nodig heeft

Hudson kwam anderhalf jaar geleden naar UP4S. Hudsons vader schuift meestal aan als er bouwwerkzaamheden in het project zijn. Omdat hij geen stabiele bron van inkomsten had, vroeg hij om geholpen te worden met onderwijs voor zijn zoon. Hudson werd samen met zijn broer ingeschreven in de school om zijn reis naar zijn droom voort te zetten.

Hudson wordt geholpen door impact partner UP4S

UP4S helpt Oegandese wees- en kansarme kinderen van 3 t/m 18 jaar door ze een warm thuis en een goede schoolopleiding te bieden. UP4S heeft een basisschool en een middelbare school in het dorpje Bukomansimbi, waar veel van de kinderen vandaan komen. Een belangrijk uitgangspunt is dat we de kinderen opgevoed worden tot jonge mensen die trots zijn op hun eigen land en hier ook goed weten te (over)leven. In 2003 is stichting UP4S opgericht door Sylvia Mbabazi om kansarme kinderen in Oeganda te helpen. Sylvia is zelf opgegroeid in Bukomansimbi en woont sinds 1997 in Nederland. Sylvia was zelf in de gelukkige omstandigheid dat ze een goede basis- en middelbare schoolopleiding heeft kunnen volgen, maar voor veel van haar dorpsgenoten gold dit niet. Samen met een aantal vrijwilligers is besloten om de kansarme kinderen in Bukomansimbi en omgeving een kans op goed onderwijs te geven. Zo ontstond stichting UP4S (lees: ‘up for us’, wat zoveel wil zeggen als ‘kom voor ons op’).

Sponsor Hudson

Als sponsor help je Hudson en andere kinderen binnen het programma van UP4S. Dankzij jouw bijdrage en die van de andere sponsoren worden de kinderen geholpen met juist voeding, bijles, sport en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor geef je ze een kans op een hoopvolle toekomst.
Sponsor Hudson